What what in the but

Hela denna helg har varit väldigt bra!
Fredagkvällen tillbringades hemma hos Karl, där vi föråt oss på tacos. Vi började titta på en gammal svartvit film från 1966 som var välfigt snyggt filmad. Snygga kläder hade de också! Den hade säkert varit jättebra och spännande om vi inte hade varit så trötta. Himla bra var det då att jag och Elin fick skjuts hem av Annas pappa. Lyx med skjuts!

På lördagen tittade jag, Elin, Agnes och Carl på den nya Harry Potter-filmen på bio. Något av en besvikelse, men det var väntat. Jag har liksom aldrig gillat Harry-filmerna så värstans mycket. De spelar inte i samma division som böckerna så att säga. Borde göra som Elin och sluta jämföra, och se filmerna som en grej och böckerna som en annan.

Så har vi då denna dag. Min kära sambo och jag tog oss ännu en tur till Ö&B och inhandlade billiga behövande saker. En makaroniglasburk till exempel, det är bra att ha när påsen med makaroner är alldeles för stor för sitt eget bästa. På eftermiddagen cyklade jag dom långa backarna upp till Arvid för att lyssna på dagens inspelningar med Fast Breeding. Ola gjorde ett oförglömligt fantastiskt solo och vi klirrade i våra kaffekoppar och skrattade glatt. Vi hade lite bandmiddag nere på Golden sen och alla åt den godaste pizzan jag någonsin ätit tror jag, Grekisk Kebabpizza. Heaven!

Det finns inte mycket annat att säga än att jag är nöjd med min helg. I morgon börjar skolan lite lätt med en ynka religionslektion. Intressant!

Alltid är det något som ska krångla!

Datorn har krånglat hela dagen, efter att jag äntligen fått min efterlängtade nätverksanslutning, men nu hoppas jag att jag på något sätt lyckats rätta till det, så att inte allt hänger sig igen. Hur som helst är det fett najs med internet!

Skolan har nu då börjat, men vi slank undan väldigt lindrigt denna första dag som var väldigt soft. Det var trevligt att träffa alla välkända människor igen, och jag hoppas att resten av vad som medföljer när man går i skola även det kommer att vara trevligt det här året! Vi satt mest i solen och svettades idag, då vi inte hade något annat att göra än att vänta på att få äta lunch. Lite orosont och dåligt pirr i magen plågades jag av under vistelsen inom skolans område. Bajskorv! Försöker tänka att det kommer gå över i sinom tid, även om det just nu känns som en ganska konstig och inte allt för kul situation.

Annars har dagen tillbringats mestadels i glada vänners sällskap. Jag, Elin, Agnes, Liz och Carl badade och solade på vår brygga. Inhandlade i princip ett fempack punchrullar var på Ö&B som vi sen tryckte ner med lite hemagjord svartvinbärssaft. Sommaren har infunnit sig! Dock två månader för sent.

Så här innan skolstarten

Detta är vad jag skulle kalla framsteg! Jag sitter i mitt rum på Srandvägen - i soffan! - och bloggar. Det har aldrig hänt förut. Jag är glad för att det nu händer. I morgon kommer jag inte sitta i min soffa och blogga, för då har jag fått internet på min egen dator som inte är fullt lika rörlig som Elins dator som jag använder nu. Aaaah ljuva internet! Ljuva dator! Livet kommer i och med dettabli mycket lättare i många anseenden, som när det gäller att göra läxor och stora arbeten som kräver sådana här tekniska under som dator och internet.

Idag har jag varit på stan och fikat med Elin och Ella. Vår plan var att fika på Thunströms café, men tji fick vi. De hade inte öppet! Vi fikade på bryggcafét istället, men det var mysigt det också! Jag passade även på att inhandla en kalender så här till skolstarten - imorgon?! - och lite blyertspennor och sudd. Det är alltid bra att ha många pennor, för de tycks ha en förmåga att allitd försvinna när folk lånar dem, vilket händer ofta. Vår klass är inte så bra på det här med pennor.

Eftersom det var surströmmingspremiär här om dagen är det självklart att man ska äta denna delikatess! Vi hade surströmmningskalas på bryggan i går kväll. Mycket lyckad tillställning! Elin och Hannah var dock för mesiga och dissade efter några tuggor. Fjollor! :) Fast vi öppnade burkarna ute och åt ute och allt så följde lukten med in i huset sen när vi gick in. Plåga! Det luktade fis i hela huset. Vi öppnade alla fönster och dörren också, och även om lukten mildrades något, så fanns den liksom kvar någonstans i bakgrunden. Men men! Det var inte så himladens farligt när allt kommer omkring, och nu finns inget kvar!

Funderar på att göra lite nytta och springa en runda. Jag är fast besluten att hålla igång konditionen! Det är lätt att säga att man borde träna osv, men det är svårare att göra det. Lite motion förutom den vardagsmortion jag får genom att cykla kan aldrig sita fel! Yes. Nu ska jag göra det.
I morgon har jag internet på min egen dator!


Bröd i stjärten!

Åter en Kaufmanfest har avverkats och är förbi endast för att kunne återupplivas i våra minnen. Det var roligt och sannerligen trevligt att träffa Hannah efter ett helt himla år! Den här festen kan ha varit aningen lugnare än de två föregående, men det hejdade inte oss från att parta loss efter konstens alla regler eller hur? Såklart medföljde det vanliga närfestengårmotsittslut -ochdagenefterkaoset med antalet sönderslagna saker osv.. (Varför varför går det jämt sönder jättemycket saker på hannahs fester när det inte gör det någon annanstans?!) Men allting ordnade sig till slut tror jag. Det roligaste under kvällen var nog ändå när Tor hade bröd i stjärten och ingen kunde väcka honom hur mycket vi än skrek att han hade ju för sjutton bröd i stjärten. I samband med mitt uttalande om stjärtbröd fick jag för säkert fjärde gången frågan om jag kanske var från Norrland? Jag undrar i mitt stilla sinne hur så många kan tro det...? En aning frustrerande dock att han inte vaknade på länge eftersom han låg där jag skulle sova. Men tack vänner för en rolig kväll tillsammans!

Jag får inte glömma att lovprisa kvällen igår också. Oj oj vad vi skrattade jag Liz och Fredrik! (Expressionismen kan ses som en stilla rinnande säl i tidens flod som just fått höra någon säga Pannkakstårta) Henric ställde till med stort 18-årskalas i Emaus och vi åkte dit. Mycket trevligt! Gästerna serverades mos som var otroligt gott men som fastnade lite i gommen ibland, och korv, kaffe och tårta med garnering som för vissa såg ut som tjocka skivor av parmesanost och för andra lök, och sen rekordpoppades det popcorn på pannmurn! Några av oss gick ner i jordkällaren och levererade all världens sånger i alla möjliga tänkbara stilar, stämmor och tornarter samtidigt. Att stå och skriksjunga i några timmar under natten i en fuktig jordkällare där det droppade lite vatten då och då, var inte den bästa behandlingen för ouppsjungna stämband, så nu har jag minsann dragit på mig halsont. Men vad gör väl det? Jag har inte haft så roligt på väldigt länge, så jag är väldigt nöjd!

Jag kommer inte att ruttna.

Nu är jag åter hemma. Har spenderat tre dygn ute på holmen vid Öjesjön, denna underbara tidlösa plats på jorden. Fast som allt annat denna sommar så var det inte riktigt som det brukar. Jag och pappa åkte dit för att städa ur stugan lite, dagen innan vi skulle dit på riktigt så att säga. (Bara det att åka dit och städa ur stugan först när nästan hela sommarlovet har gått var högst märkligt och absolut inte som det brukar) Båten läckte in vatten och vi blev blöta om fossingarna. Jag kan inte dra mig till minnes att det någonsin hänt förut!! Ute på ön var det ovanligt mycket kottar och barr och grenar som låg mitt i gångarna, och ja, det var bara att sopa bort det. Men vad kom sen? Badbryggan håller på att ruttna! Min gud i himmelen jag har levat så pass länge att jag en gång tidigare i mitt liv har varit vittne till att en ny brygga har tillverkats, men varför nu när allt annat håller på att bli ruttna och måste byggas om? För att se det ur ett lite trevligare perspektiv: Teira fick några trevliga tuggor av bitar från bryggan som redan lösgjort sig från resten. Okej, det var inte så farligt som jag får det att framstå som. Det gick fullständigt utmärkt att hoppa springa stå sitta ligga sola som vanligt på den, den var bara lite fulare och äldre! Jaha, solen var i alla fall den samma och stekte hela dagarna långa. Men sen hoppsan. Solstolen ruttnade och jag ramlade rakt igenom den, och plötsligt satt jag där i solstolsramen med rumpan på bryggan med armar och ben spretande åt alla håll. Det är ett hårt liv man lever.
Ett ruttnande liv? Nej så är ej fallet även om det kan kännas så från stund till stund. Du kan inte ruttna så länge du lever. För om nåt är ruttet kan det aldrig bli som det var igen. Men ibland kan man bygga om! Saker och ting kan ruttna och få dig att känna dig rutten, men du kan alltid bli bra igen, för du kan inte ruttna på riktigt. En stor skillnad där!

Jag saknar min säng med vinrött överkast och jag saknar mina gardiner med rundilar och trädet utanför som man kan ligga och titta på. Jag saknar vårat kök. Jag saknar. Snart börjar skolan igen, och det är sista året. Hujedamej.

RSS 2.0