Nöjd nöjd nöjd

Fan babaylove. Jag håller mig ju inte uppdaterad? Alls? Men nu är jag fett on the mood.
(interskämt höhö)

Hade en litet afro-dag med klassen idag fast det inte var skola. Den började med att ingen i min grupp dök upp förrän sisidär en och en halv timme försent. Kul liv! Allting uttvecklade sig dock till det bästa, jag agnes hö och lollo totade ihop ett vackert arr på en amelie-låt där vi endast använder oss av fina fina ljud på diverse synthar. YEAH!

Nu börjar julstämningen att riktigt komma igång och vakna. I och för sig började affärerna med pepparkakor, julmust och glögg i långa rader redan för en månad sedan, men jag har liksom inte tillåtit mig själv att känna någon julstämning förrän nu. Tro det eller ej, men jag är faktiskt ganska nöjd över snön som har fallit under helgen.

Nöjd måste ändå en av de bästa känslorna. Nöjdhet frammanar också fina miner och ansiktsuttryck hos männiksor. Många gånger sådana att om man ser dessa miner så blir man själv nöjd. Och vem vill inte vara nöjd? Är nöjd så är man glad, och är man glad så är man nöjd.

En varm filt tack.

Frustration.
Alltid händer allt på samma gång och inget finns att göra åt det. Ingenting finns att göra som kan ställa till rätta.
Mer än möjligtvis en kram och sågon som kan hålla med en. Eller någon som bara kan lyssna. Då känns det lite bättre.
Det ställer inte till rätta men det värmer. Som choklad eller en stor varm filt.
Plötsligt finns frustrationen överallt runt mig och jag vill bara lägga filten över och värma och värmas.
Det känns som om det behövs nu.

Trots allt är jag ganska nöjd idag. Men det går i höga vågor.
Det finns i alla fall mycket att vara nöjd över det är ett som är säkert.

Everyone deserves to shine

Denna helg har varit riktigt bra! God mat, bra musik och mycket skartt - allt detta i glada vänners sällskap.
Nu är det dags att återvända till den där vardagen igen, den som är grå och trist ni vet. Det beror förstås på hur man ser det. Det är ju inte så att jag går runt och lider i mitt liv, för vardagen är inte så grå och trist... Den innehåller faktiskt ganska mycket trevliga saker. Ändå så blir jag ganska trött och less på det hela från stund till stund. På jullovet borde jag ordna det så för mig att jag inte har något jag måste göra. Jag tror att det är det som ligger och skaver och gör att tröttet kommer smygande. Det där Måste Göra. Inte trevligt det inte. Måste Göra är som fettet på maten - det finns alltid där men helst skulle alla ta bort det om det gick.

I fredags när jag kom hem från skolan och tittade i brevlådan blev jag väldigt glad. Mormor hade skickat brev till mig med mina nylagade handledsvärmare. Väldigt väldigt fint gjort att skicka dem tycker jag. Min mormor är bra. Lycka! Tänk vad ett litet brev kan göra.

Bajskorvar

Trååååkigt!
Sitter i datasalen och väntar på att Nutida konsten ska börja om en timme. Alla sitter och spelar Age of empires eller vad det nu heter och det är så himladens tråkigt att jag blir lite arg. Fast inte på riktigt egentligen. Om de nu tycker att det är en fantastiskt trevlig sysselsättning att fördriva tiden med, så visst.
Jag kanske har vaknat på fel sida idag. Igår kväll tänkte jag på att nu var det ganska länge sedan jag vaknade på morgonen och var dödstrött och så förblev resten av dagen, så vad händer såklart idag? Jag vaknar och känner mig lite som en död säl. Jag är lite less på det mesta idag helt enkelt. Blää jag orkar inte. Ett täcke över huvudet och ingenting att göra på ett bra sätt, varm choklad och en lång kram vore himmelriket just nu. Eller kanske en storm. I en storm kan ngen komma och ingen kan gå. Allt är tryggt. Fina ord av Tove Jansson - en fin kvinna!

På lördag är det Folkmusiknatta, och det blir i alla fall KUL!! Spelning med Gränslöst yes yes yes.

Vaniljbulle hela dagen lång

Jag sitter och väntar på att Elin ska komma hem. Vi ska nämligen storbaka idag. Dumt nog går allt till Gränslöst. Men en liten bulle kan väl ändå få slinka ner... Vanlijbullar ska det bli och det är bäst att dom blir goda!

Imorgon är det muntligt nationellt prov i svenska. Jag hoppas att det går bra! Det är lätt att flumma iväg och komma av sig för att sedan flumma iväg ännu mer. Ååh.
Denna kväll är det åter igen House! Kanske Robert kommer hit om han orkar, och kanske - vem vet? - får han också en fin vaniljbulle. Fett med najs.

Och från en vaniljbulle till en annan så har jag inget mer att säga mer än att lyckan är som insmord i form i alla färger, former och smaker. Den är som rödaste smulton i grädde och vin ty ljushuvudet Emma kopplade i räkteven i hummern med en liten smidig skartsladd eller vad det nu heter och se nu kan Elin och Emma titta på video på stor teve dagen lång. Det som visas är Astrid Lindgren och inget annat... För tillfället. Eufori! Låt oss dansa tango tills solen går ner. Eller kanske brista ut i ett skallande vårskrik a la Ronja Rövardotter?

Förvrigt känner jag mig lite som henne i min nya frilla.
Jag gillar't så därför tänker jag flasha med bild
image56

Det sista höstlovet någonsin slutar nu

Back in Falun!
Hemkomsten var inte den trevligaste. När jag gick av bussen vid Kontrollis var det snö och is men ändå slask, vilket gjorde att det blev väldigt svårt att rulla min fruktansvärt tunga väska ända hem. Men jag kom fram tillslut! Kvällen igår var desstå trevligare. Jag och min kära sambo trampade först iväg i novembermörkret på våra ädla springare och  köpte halva Willys kändes det som. Vi slog även till och köpte en Kalles randiga lite diskret så där i smyg. Jag kom nämligen fram till att eftersom den kostar så mycket känns den inte lika dyr att köpa om man bara köper den sådär i förbifarten och låtsas som det regnar! Mycket smart tycker jag. Efter storhandlingen toig vi oss hem igen i slaskhalkan, och lite senare begav vi oss hem till Karl och Liz! Mycket mysigt. Årets första glögg har härmed druckits! Ååååh det var gott må jag säga. Vi tittade även på en lite läskig film om ett elakt skitzofreniskt (hur nu det stavas?) barn.

Idag har vi äntligen fått den stora wide screen tv:n!! Yeah. Den är fetingstor ja sannerligen. Snacka om att gå från räka till hummer - bara sådär! Enda haken är att vi inte har någon video att koppla in i den stora tv:n. Min video är nämligen inbyggd i min räkt-tv. Vi vill titta på Astrid på stor tv ju! Elins fotoläxa har äv blivit avklarad, och min dagliga dos av fotoposering i samband med det. Höhö. Ö&B har också fått sig ett besök och blivit två Uncle Bens Sweet an Soursås, en Geisha, en Tutti Frutti Passion och en glöggflaska fattigare. Nu ska jag ta i tu med den förbenade eviga svenskaläxan. Kadavermask!

RSS 2.0