En fin tidFyra dagar försvann väldigt snabbt. Men det var bra dagar. Olivia har varit här och vi har gjort många bra saker, haft det mysigt framför allt. Vi har tittat på fina filmer, ätit varma mackor och druckit varm choklad med vispgrädde. Gjort våfflor och för olivias del ätit sushi för första gången. Jag tyckte det var lika gott som alltid, men det var dock inte hennes grej. Vänta tills du har vuxit till dig lite syster. Har även färgat hennes hår !! ´vilket blev mycket fint. Vi har också flanerat på stan och tittat på utbudet av materiella ting. 

Nu sitter jag och funderar över vad jag ska ta mig till med morgondagen. Ska nämligen till Gävle på delkursavslutning - och också för att avsluta kursen FÖR ALLTID - men plötsligt har hon som jag skulle få skjuts med dit hoppat av och nu vet jag inte hur jag ska komma dit. Aaaah! Det är ett problem.

Dessa rubriker

En lång men fin natt följd av en grå dag och snart ska jag åka iväg och jobba från 17-00. Hjälp! Jag fruktar att jag kommer att vara så död imorgon.
Igår kväll tappade jag min plånbok på bussen och det var fruktasvärt hemskt, speciellt med tanke på att mannen som hittade den och ringde upp mig först vägrade ge den till bussdchauffören. Efter mycket om och men gav han den tydligen till chauffören, varpå han sa när jag ringde igen att han sket fullständigt i hur jag nu skulle få tag på den bla bla. Fy. Har nu fått tillbaka den som tur är. Patrik kom och hälsade på igår kväll och stannade över natten, så jag kunde lyckligtvis få skjuts med honom till borlänge och hämta den på bussgaraget. Skönt att den är tillbaka, men det var verkligen det sista jag ville skulle hända nu. Som om det inte räcker med allt annat.

I morgon eller på måndag kommer i alla fall Olivia på besök och ska bo hos mig några dagar eftersom hon har höstlov, och trots att jag måste jobba ska vi ha det trevligt och bra. Jag längtar till nästa helg för då är det Folkmusiknatta!

Nya tag

En ny vecka, nya möjligheter och saker att uppleva. Idag har jag upplevt en mycket god Cappucinoglass som jag avnjöt framför tv:n och Ciderhusreglerna som jag lånade på biblioteket. Det blåser väldig mycket ute så att det skakar lite i balkongen då och då. Jag tittar lite på min fina inflyttningspresent som jag fick av Elin och blir genast glad och känner möjligheterna flöda runt mig hihi. GO FOR IT! Dessa fina grabbar på ett Lp-omslag, hur lycklig kan man bli? En dag ska jag ta kort på dem, men inte idag.

Jag börjar komma tillrätta men jag hinner inte riktigt med mig själv. Nu har jag verkligen flyttat hemifrån, jag bor själv och har bara mig själv att ta hand om. Det är faktiskt lite så det känns. När vi bodde på Roxnäs sa vi alltid "när jag flyttar hemifrån"... men det hade vi ju redan! Fast det kändes liksom inte så. Vet inte om det känns så nu heller i och för sig, men det här är i alla fall något helt nytt. För första gången i mitt liv bor jag helt själv. Det är nu jag borde ha tid med mig själv, göra precis det jag vill göra (när jag inte jobbar och tjänar mitt levebröd) och komma fram till vad jag mår bra av. Faktum är att jag inte riktigt vet det. Kanske har jag lutat mig mot andra alldeles för länge, följt med i vågorna och trott att det är de sakerna jag mår bra av. Frågan är om man någon gång kan komma fram till vad man mår bra av.

Torsdag kväll

Nu har jag kommit tillrätta. Min lägenhet är fin, även om det kommer en lukt från avgrundens botten genom duschbrunnen som inte tycks vilja försvinna hur mycket jag än jagar iväg det med rengöringsmedel. Annars finns det bara fina saker att säga om min nya lägenhet. Jag trivs.

Dagen har dock inte varit så bra. Några dagars pepp har liksom lagt sig och idag var en låg dag. Jag ska sluta med den jäklans pedagogikkursen för den suger musten ur mig genom att bara finnas till. Men min lilla grupp med kurskompisar är väligt fina, även om vi är ett något udda sällskap. Jag gillar dem. 

Egentligen vill jag bara lägga mig och sova några dagar och glömma. Sen hitta tillbaka och må bra på riktigt. Men jag vet med säkerhet att imorgon blir en väldigt bra dag. Jag längtar.

Dagsläget

Tiden är inne för att skriva någonting. När livet plötsligt vändes upp och ner har tanken på att blogga inte ens funnits, men nu känner jag att det är dags. Sakta har saker och ting börjat komma till rätta, eller iallafall stillat sig efter stormen. För att uttrycka det så. Jag har fått en lägenhet! Den är mysig och det blir säkert bra. Trots det lite längre avståndet in till stan är det värt det, med tanke på att det var den enda lägenhet som var ledig och har ett riktigt kök. Jag känner mig nästan lite uppspelt över det nya. Att för första gången få bestämma helt själv, utan att ha någon att anpassa sig efter. Mitt hem ska vara precis som jag vill att det ska vara. Och det är trots allt höst. En solig höstdag gör mig nöjd bara genom att vara just en solig höstdag.

RSS 2.0