Låt oss lägga ner.

Så har åter igen en dansbandsvecka i Malung gått till historien. Men, till skillnad från ungefär allt annat här i det lilla landet Malung, så kanske detta fenomen Dansbandsveckan blir en lite mer långlivad historia. Alla andra saker försvinner lika snabbt som de kom annars. Men inte detta! Haha. Hur konstigt det nu än må vara så är det sant. Dansbandsveckan går framåt, och slår publikrekord eller vad man ska kalla det varje år. Nej men jösses det är mer än vad man hade trott. Men vi ska välan vara glada över det som är, det är bara att tacka och ta emot, bocka och buga och så vidare. Utan Dansbandveckan vore nog inte Malung "världens skinncentrum"  höhöhöhö så mycket för världen. Utan detta jippo skulle affärerna i Malung snart lägga ner. Hela bunten. Hååhå fy. Fruktansvärt vidrigt.
 
När jag var liten trodde jag att uttrycket lägga ner något vekligen betydde bokstavligen att lägga ner det. Liksom trycka ner det i jorden eller nåt. Jag kommer ihåg en gång när det var vinter och jag och mamma var på väg hem till mormor och morfar. Vi gick förbi en jääättejättestor byggnad med ett väldigt hejdundrandes sluttande tak på som typ gick ner till backen. På detta tak låg det en massa snö, och snön gjorde att det verkligen såg ut som om nån hade tryckt ner huset i marken så att bara taket stack fram. Jag, som var bara barnet tro inget annat mina vänner! kände i det ögonblicket att all min undrans tid var förbi. Ty enda sedan jag av min moder fått höra att dom hade lagt ner vad det nu än var som funnits i detta stora husi, hade jag gått och undrat vad hon menade med det. Och nu fick jag mitt svar! Sanningen var ett faktum, och jag hade funnit svaret på gåtan. Trodde jag. Snopet!

Så vad har hänt i mitt liv sedan den dagen då jag upptäckte att att lägga ner något inte betydde att trycka ner det i marken? Inte mycket, för jag upptäckte det igår HAHHAHAHAHAH. Inte! Men i alla fall. Det var ett skoj mina vänner, ett skämt. Ett sånt som man brukar dra för att skoja till det hela. Sätta lite sprätt på tillvaron liksom. Men icke. Kanske att jag misslyckades. Det var nog egentligen ett ganska tråkigt skoj. Pinsamt för mig! Fy. Jag känner enda ner i knäskålarna att skämtet floppade. Dom skallrar liksom lite olycksbådande. Huga. Jag tror jag ska lägga ner mina skoj. I alla fall om de alla håller samma låga humorfaktor som ovanstående. Så. Låt oss gå och gräva ner det här skämtet. Riktigt trycka ner det i backen. Jag känner att stämningen blidde lite tryckt här nu. HA! En ordvits. Katshing!

Vissa ordvitsar kan ibland vara roligare än andra. Vissa ordvitsar är precis tvärtom. Det är ungefär som med mat. Viss mat är jättegod medans annan mat är precis tvärtom. Ett sanningens ord från en trött själ som känner att det nog är dags att lägga ner hela den här bloggispryler för tillfället.

Man har inte roligare än man gör sig, så sant som det är sagt

Nu har den årliga dansbandsveckan tutat igång med buller och bång. Ett litet rim fick jag till och med plats med. Jag och Elin, som denna bor hos mig party party, skall med hela vår själ ta i för kung och fosterland och rycka in med pukor och cymbaler för att detta skall bli en trevnadens vecka för alla inblandade. Diskuteras kan ju förstås huruvida detta fenomen dansbandsmusik är så fruktansvärt party eller ej. Man kan ju i och för sig fråga de typ 35 000 människor som hittar till lilla Malung just denna vecka för att låta öronen, sinnet och hela bodyn övesköljas av sliskiga karlars smäktande stämmor osv. Men men. Eliten av eliten är ju här liksom - Lasse Stefanz, Arvingarna, Black Jack och för att inte tala om Torgny Melins. Åååh dessa sötisar från vart de nu är ifrån, det är så man blir lycklig ända in i hjärteroten bara man tänker på dem. Skulle man kanske kunna kalla dem för Teddybear Sthlm 's tributeband i dansbandstappning nummer 1? Numero uno? Ja det tror jag sannerligen.

För att nu göra denna vecka så trevlig som möjligt för befolkningen skall jag och min kära väninna Shlaba alltså Elin stolpa ner på byn i läckra kläder, sminkning och håruppsättnignar av alla möjliga de slag, med såbbubblor yrande runt oss åt alla håll och kanter såpbubblor är livets goda och kasettbandspelaren, som vi hoppas införskaffa snarast möjligt i högsta hugg. Yeah yeah skulle man kunna säga. Ja, det gäller att göra det bästa av situationen, locka fram det där lilla extra, hitta vardagsmagin som förgyller livet.
Man har inte roligare än man gör sig!


När man gör en kullebytta kan man låtsas att man är en köttbulle på rullning

De senaste dagarna har tröttheten varit över mig som ett regnväder när man är utomhus. Den har sköljt över mig som en störtflod och fått mig att vara så här nära att somna framför tv:n klockan - håll i er - halv sex på kvällen. Ja sannerligen har jag inte varit trött så säg. Men nu är den tiden förbi. Nästan i alla fall. Men vem blir inte trött av att vara på Fred och Kärlek och somna ungefär fyra, tre dagar i rad och sedan hasa sig upp veckan efter kvart över sex på morgonen? Jag kan tala om för den intresserade läsaren att jag tyvärr ej tillhör de få som mot förmodan är hur pigga som helst trots detta leverne. Men no affence Fred och Kärlek, det var dunderkul tycker jag trallala.

På tal om väder och vind, och på detta alltid återkommande ämne i mitt liv - tidiga mornar - så vill jag uppmärksamma om följande. I fem veckor har Emma nu stretat på i rabatterna. Hon har krälat på knä och stått framåtböjd med huvudet i backen, alltdi redo med kratta och arbetshandskar i högsta hugg. Hon har varit den som har tagit itu med allas vårt problem, det permanenta i-landsproblemet, alla blommors fasa: OGRÄSET. Huuuah. I vissa kretsar har denna tös kallats Ogräsets Värsta Mardröm, och ja sannerligen så sant som det är sagt. Men. På fredag kommer hon att abdikera och överlåta sina sysslor till en annan. På fredag är den stora dagen, den dag som borde firas med tårta fast det är rätt dumt för jag äter redan för mycket som det är men okej en liten bit kanske går ner om det ska vara så.

PÅ FREDAG BÖRJAR SOMMARLOVET!!


Emma goes blogg

Eftersom alla i detta land, eller åtminstone sådana som hänger i mina kretsar helt enkelt personer i min umgängeskrets tycks göra detta goes och så nåt adjektiv som sedan slutar på blogg, så tänkte jag som så att även jag måste ju göra det. Man kan ju inte blunda för en fluga. Nehejdå minsann!

Jag är lycklig, ty det ser ljust ut i Fred och Kärlek-frågan. Yes!

Jag är en liten fjärilslarv som legat och förpuppat mig

Lovad vare James och Karin. Må aldrig fantasins ljus slockna för dem.

Aah. Nu vecka, ny dag, nya möjligheter. Denna dagen har bjudit på strålande sol med enstaka molnigheter och en formidabelt fantastisk värmebölja. Det är så att man blit lite yr i planeten av det hela.

Helgen som varit tillbringades i sällskap av Liz. Mysipys kulis! En guldkant på tillvaron. Det blev chokladätning i massor och överflöd vill jag lova. Därav kommer jag nu ta en paus från allt vad godis heter har jag sagt till mig själv. Jajjamensan! Inte nog med att vi åt choklad, vi åt även rabarberpaj gottis, egenhändigt byggd av Elin, Liz och undertecknad. Jajjamensan!

Peace & Love

RSS 2.0