Ensamhetens träsk

Jag känner mig som en död fisk. Man ska inte vara uppe själv i sitt hus på natten, då blir man bara sur, och så kommer det små arga vågor flytande i magen. Baah!
Imorgon borde jag städa, för det ligger kläder fulla soffan. Jag har ganska mycket kläder när allt kommer omkring, och ändå vill jag bara köpa nya hela tiden. Fy Emma. En annan sak jag gärna skulle vilja köpa är ett elpiano. Vill köpa nu! I morgon borde jag även dammsuga eftersom det ligger ganska mycket konstiga saker på golvet som inte borde vara där. Ett annat borde är torka av spisen. Råkade koka över gröten lite, den bubblade liksom över hela spisen i fredags morse. Det luktade popcorn.

Det är skönt att vara själv ibland, speciellt när man har varit omgiven av människor konstant i flera dagar. Jag tyckte det också, tills för en stund sen. Bajskorv. Jag kanske är lite bortskämd på något vis. Eller så är jag bara lite konstig i huvudet ibland. Jag vill inte vara själv! Men visst. Ensamhetens träsk luktar illa ibland, men det kan även vara en trevlig plats att vistas på. Ibland är det nog ett ganska snällt och stillsamt träsk.

Elin&Emma a la 2007

image39

Vi har fått en spelning nästa helg! Söndagen den 7 oktober på Söndagsklubben, Caoz i Borlänge. Musikcafé från 16- 20, entré på 20 kronor. Mycket trevligt!

Trött haver dagen varit

Tiden bara flyger och flyger fort iväg, och i morgon eftermiddag är det helg igen! Oy my.
Idag har varit en väldigt trött dag, och varenda liten knyrf i min kropp har bara velat sova. Jag har även känt mig allmänt sunkig och oengarerad. Därför kändes det ganska opeppat att ta skolkort just denna dag, men det hände i alla fall. Detta är nog det fulaste men ändå finaste skolkortet ever. Alla fladdrar så där med läpparna så att spottet sprutar, så där så att det blir hemskt fult när man tar kort. (Demonstration längre ner) Åh du store tid. Jag försöker trösta mig med att alla faktiskt är lika fula på kortet. Det var urartning, för att citera de där pojkarna som alltid säger så.
Min huvudvärk och trötthet förvann dock lite på dagens rep, som gick så himla bra! Yes yes. Vi spelade sannerligen fint idag, och lyckan över ett lyckat rep kan man alltid leva på ett tag.
Jag har även provat min nya stråke för första gången, och jaaa det är en mycket fin stråke. Väldigt lätt att hålla i, väldigt snygg att spela med. Jag är glad! Kärlek åt min nya stråke och också åt min fiol.

De senaste veckornas måtto har varit Livet är en fest och jag är bjuden, och i morgon skall det åter bevisas. Grattis Lollo 17 år, i efterskott! Kalas är alltid trevligt att gå på. En fördel är att detta partaj är på en fredagskväll, vilket innebär att man får sova hur länge man vill dagen efter, och det är en lyx som heter duga! Man ska ju ha i åtanke att sömn är en aktiv process som förnyar och rensar hjärnan, så att den ska orka med resten av livet. Lägg det på minnet, och sov sedan gott. Det ska jag göra, snart ska det ske!


Malungs marknad

Åter en marknadshelg rikare är jag. Besynnerligt är faktumet att marknaden tycks krympa på något sätt för varje år den hålls. Det kan bero på att jag själv växer, om inte i kroppen så i mitt sinne, min själ och mitt hjärta. Hallejuah. Denna marknad var ändå väldigt trevlig! Elin - som inte har något hus i malung längre lånade mitt hus och min extrasäng under hela helgen. Självklart! Thea och Tobbe kom på lördagseftermiddagen. Vi hittade en fin plats framför en flottig langovagn, och så drog vi upp våra fioler och gitarrer och ägg och så vidare, och satte igång att förhärliga marknaden och dess besökare med fantastiska toner a la folkmusik. Tjofaderittan! Uppskattat verkade det bli, för många stannade och tittade, lyssnade, och slantar bjöd vissa på också! Sen kom en jobbig gubbe och viftade och skrek och sa att vilka tror ni att ni är va som bara går hit och placerar er här på min marknad utan att varken betala eller fråga om lov?!  Han hivade iväg oss och placerade oss tjugo meter bort på en annan fläck istället, bara för att visa sin makt. Fy. En drös A-lagare kom förbi och pratade och höll låda med illaluktande andedräkt och sunkiga träningskläder från 72, och tyckte det var så fint att vi spelade, vi trodde aldrig att de skulle ge sig av. Några tyckte vi såg ut som hippies och andra var bara allmänt konstiga. Thea och Tobbe fick därmed uppfattningen att i Malung bor det bara störda människor. Kanske är det sant, vad vet jag?

Revolutionen är nära kamrater!

Det här med revolution kommer allt närmare och närmare. Vem jag än pratar med kommer vi förr eller senare in på det. Revolution. Är det månne möjligt att många går och tänker att en liten revolution sannerligen vore det som behövs just nu? Det vore fint.

Även om dagens mest aktuella ämne har gått under rubriken revolution, har min dag inte varit särskilt revolutionerande. Det beror förstås på om en och en halv vaniljsconesbulle bakat efter elins eget recept gills som revolutionerande. Nej... Men när aktiva kommunister i Upp till Kamp sjunger Sången om Stalin kan man inte annat än att ryckas med och bli glad i hjärtat.

Idag har farmor och gammelmormor anna varit i stan och hälsat på! Mycket trevligt. Vi gick och fikade på cafe vi tre och det var så mysigt! Annars har dagen mest gått åt till att producera musik av olika slag. Först skränades det och hölls igång när klassen återupplivade gamla dängor från tidigare jul - och vårcabaréer. Ganska stimmigt, ganska flummigt, ganska fint! Över förväntan faktiskt, vi kom nästan ihåg hur vi spelade på Mmmbop och The Voice. Den stora utmaningen kommer när vi ska testa Signed Sealed Delivered, som var den första låten vi spelade ihop. Oj oj, vilka tider det var! Sorglösa tider, jajamensan.

Repandet med lilla Laget gick alldeles förträffligt även det. Vår nya produktion kommer att få alla att slå klackarna i taket ute på dansgolvet. Jag och Ola har gjort en deal om han han imorgon ska bära tajta jeans. Åååå du store tid, Ola i tajta brallor: hur snyggt som helst! Men han förstår det inte själv. Jag var tvungen att offra lite för att han skulle gå med på att iaf bära snygga byxor en dag.. Så jag ska hasa omkring i en av hans stora märkes-tshirtar i morgon. Skillnaden är att Ola kommer bli snygg, jag kommer att se ut som en säck potatis. Märkespotatis. Men vad offrar man inte för sina vänners bästa?

Fick just reda på att en annan vän vid namn Patrik hipp som happ kommer att hälsa på imorgon, ja jajjamensan! Alldeles förträffligt trevligt tycker jag. Och på tal om hälsa på imorgon så kommer även vår älskade f.d roommate Natalie hälsa på imorgon! Ååååå längta längta längta.
Men först: Sova, och glöm ej bort: REVOLUTIONEN ÄR NÄRA!


Kom höst kom sexti

Jag vaknade av att min syster ringde och sa DET SNÖAR!! Neeeeeeeej var min omedelbara reaktion. Det kan inte snöa i september, då har det gått över gränsen. Jag gick upp och stirrade ut och såg till min lättnad att väderförhållandena i Falun inte var de samma som i Malung. Prisat vare Falun. Men inte så länge till, för det har halvsnöat lite här också. Sorgens tempel.

Hösten är en bra årstid. Jättefina färger, fantasiska färger! Precis i min färgskala. Det är lagom kallt och lagom varmt. Detta är förstås den positiva sidan. Men höst medföljer även iskall halvstorm, hårda regn och deprimerande grå dagar. Idag är en sån dag. Men vi skall inte gräva ner oss för det! Fick just det glada beskedet att en widescreen tv snart ska bosätta sig på vår köksbänk. Det är en mycket god nyhet.
image35

Jag lyssnar på ett hetsigt klezmerband med en galen violinist. Sådana saker gör en uppåt. Men inte som om man hade tagit knark, nej usch och fy. Två kvällar i rad har jag följt med tillbaka till the glamorösa fria sextiotalet och det är inte annat än att man skulle vilja leva på den tiden. Men sen upptäcker man att det enda dom gör är att leva loppan och röka. Grejen är att det ser så himla mysigt/snyggt/allmänt trevligt ut att sitta och lagom- sunka och bara röka röka röka (cigaretter alltså, inte annat) och göra musik, eller gå omkring i snygga sextitalspaltor och hänga. Och vem vil inte bara göras om man vill och endast leva livets glada dagar?

MEN: Hur fräscht är det på en skala och hur äckligt skulle det inte lukta att alltid har en cigarett i mungipan? Det finns en gräns för hur sunkig man ska vara för att det ska vara bra. Sedan har vi då knarket. Ta till exmpel Edie Sedgwick: riktig ikon, hur snygg som helst. Ungicks med Andy Warhol, värsta revolutionära konstnären. Leva loppan och ha skitsnygga kläder! Men sen.... Spruta i rumpan hela dagen och hon är knarkare och vips ligger hon på botten och krälar. Blir ren, men får sen återfall och dör på kuppen. Är det värt det?
Jag är gärna med på en reformation till ett modernt sextital om vi tar bort knarket och drar ner på sunkigheten. Vad sägs?
image34Konstnären och snyggingen

Ikväll: Girlsnight!

Kvällen skall gå i ett klassiskt tema. Jag, Hannah, Elin, Ella och Liz ska tjocka oss mycket. Häagen- Dazs, choklad, tårta, popcorn, film och klagan över livets stora och små sorger men även över livets goda, står på menyn. Jag pratar förstås om tjejernas eget Pyjamasparty! Oj vad vi ska tjocka och hetsa minsann. Men man måste göra det ibland. I och för sig så har det tjockats hela veckan lång, med fika hit och fika dit, tårta överallt. Dessutom börjar vi så sent men har lunch så tidigt att lunchen äts alldeles på frukosten, vilket gör att man känner sig alldeles förstoppad. Nästan. Det blir liksom tårta på tårta så att säga. Ha. Ha.

Min sånglärare började gråta på min såglektion när jag sjöng idag. Det var fint.
Vi såg patetiska männiksor i cafeterian idag och hela grejen var som tagen ur en dryg tonårsfilm. Visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Det var fult.
Raggsockor värmer när det är kallt. Det är fint.
160 personer har lyssnat på Lagets nya demo. Det är fint!

Det fina övervger i alla fall det fula, vilket är väldigt fint.

-Det ska bli skönt att få bort att dumt förtal om vi älgar skulle hålla igång och dansa bossanova i skogen.
-Åå Älgbert det var underbart tal du höll, jag är så stolt över dig!
-Höh, prat. Jag gör bara min plikt som vanlig hederlig älg.

Jättegod tårta var det och demon är klar och jag är jättetrött nu går jag och lägger mig

Vi har ätit tårta idag till Johans ära. Det var kul och helt sjukt, eftersom vi förevigade många hysteriska miner med hjälp av den digitala teknologin.

Vi  - Fast Breeding Colony som numera heter Laget - är klara med demon!!!!! Lyssna lyssna lyssna.

Jag orkar inte säga något mer.

Dripp dropp

Jag har gnisslat en stund på min violin och det gick inte så vidare bra. Jag är utmattad. Tyärr har jag inte övat på hela veckan av någon anledning, vilket gör att jag inte kan min fiolläxa så bra. Hoppsan. Sådant är livet på en pinne.

Det regnar och regnar och åter regnar idag. Cyklade från Willys och jag blev så arg. Cykelkorgen krånglade och ramlade nästan av, väskan åkte upp och marackasarna som blev köpta i all hast till nollningen och som jag fick äran att ta hem nu, skallrade i påsen på pakethållaren och höll på att åka ur. Och så regnade det och var blött och jag blev varm. Ingen vidare dag på dessa punkter! I övrigt är detta en väldigt soft dag. Speciellt efter helgens alla strapatser.

Fredagens nollning blev fantastiskt lyckad! Festen på kvllen var den bästa på väldigt länge, allt klaffade liksom. Man kunde vara både ute och inne, det fanns ett fetingbra dansgolv som alla shejkade loss på osv. Oh yeah. Finns inget annat att säga om det än KUUL!

Jag ska nu bege mig ut i regnet igen BAJSKORV i hålet jag glömde att jag skulle åka buss, nu har jag missat den. Stjärtbröd. Kanske måste jag cykla hela vägen till Vargården. Men repa är kul! Ikväll ska jag fortsätta med Elins hemlighet som inte är en så vidare stor hemlighet längre. I morgon kommer den vara ännu mindre hemlighet för då kommer den att synas minsann! Hihi.

Jag känner mig lätt som en fjäder!

Det känns som om en sten har lyfts från mitt hjärta, som om en börda som jag inte orkade bära har försvunnit från mina axlar för att aldrig mer återvända. Jag har hoppat av Matte C och det känns sååå bra! Jag och Liz gick till Kentan the Studievägledare och sa att Nej nu får det vara nog. Om sanningen ska fram gjorde hon det först och jag hängde på efter ungefär fem tio minuter. Det är en befrielse. Minuterna innan mattelektionen var ångestladdade och när lektionen hade börjat ville jag bara skjunka genom marken eller åtminston försvinna ut genom dörren. Matte är inte min grej alltså. Jag insåg att jag kan ju faktsikt hoppa av om mina ind-poäng räcker ändå. Vilket de gjorde och nu ska jag läsa psykologi istället. Jag är glad i själen.

Det är nästan lite frustrerande att inte ha något att göra när skolan är slut. Kom hem, drack te och läste tidningen tog ett äpple, såg på That 70´s show. Sen då? Jag och Elin gjorde Fotosesson nr 2 "Tant Deluxe". Himla bra! Otroligt najsa bilder blev det, så vi kan vara nöjda bara nöjda.

I morgon börjar Gränslöst igen efter ett alldeles för evighetslångt uppehåll. Vi ska spela lite och titta på filmen från Ungernresan. Spännande som få, ja sannerligen!

Vote 4 Pedro!

Jag är trött och borde gå och sova. Alldeles strax.
Idag har jag dragit igång mitt projektarbete lite smått! Gick till biblioteket och lånade några för mig helt okända skivor med folkmusik av olika slag, som jag ska lyssna på och kanske plocka någon låt ifrån. Det vore najs. Har börjat få ihop mina idéer lite mer nu, och nån sorts vision om hur slutprodukten av mitt projektarbete ska se ut har börjat forma och strukturera upp sig. Men som vi så många gånger fått höra: Det är inte produkten som är det viktiga, utan processen, vägen dit. Tadaa!

Helgen bestod av lite frisk skogsvandring ute på en risig holme. Det var meningen att Teira skulle få upp spår av några harar som pappa visste fanns där, och då inse att jaga hare är hennes stora glädjeämne och kall i livet. Antingen hade hararna dött eller simmat därifrån, eller så var hunden lilla förtfarande för liten för att förstå något annat än att det är roligt att få vara lös i skogen och hoppa runt och leka. Jag fick en blåbärsfläck i baken på jackan, och om jag inte torkar bort den snart fruktar jag att den nog aldrig kommer att försvinna. Hu.
Jag körde även bil och det rullade bra. Det enda som gick snett var min parkering. Ha. Ha.
När jag kom hem på söndagkvällen väntade Elin där med M&Ms och Napoleon Dynamite. Härligt! Napoleon Dynamite är en mycket fin film som alla borde se, hihi!

Vi planerade nollningen av de nya musikettorna idag moahahah och det kommer att bli så bra. Jag tänker inte avslöja något ifall en etta av någon anledning skulle förirra sig in på denna sida och på så sätt bli involverad i våra storartade planer på hur vi på bästa och på lagom snällt sätt ska förnedra och skrämma dem.

RSS 2.0