Hem

Nu åker jag till Malung.
Fast allt finns inte på Gärdevägen 12 längre.

Sing me out the window

image55

Kom för inte så länge sedan hem från årets Estethöstkonsert. Årets upplaga var på något sätt bättre än väntat! Denna höstkonser har de tidigare två åren jag har varit med, haft en tendens att vara lite smått långrandig. Men icke denna! Slagverksensemblen - OBS! den mer rutinerade slagverksensemblen, det finns nämligen två - ägde fett. Jag medverkade på tre låtar med Hagve vilket avslutades med ett sjuhelsikes arr på Drunken sailor. Alla blev glada. Rev även av en trevlig dänga på fiol med uppstämda strängar, gitarr och congas. Mycket vackert. Dagens finaste var när Ullakören sjöng Lean on Me och Anders som stod i bakre ledet såg ut som en kräfta med ofantligt långa armar när han klappade. Fröjd!

I morgon bär det av till Stockholm med Nutida konsten och Marinka. Trevligt med en Stockholmsresa tycker jag! Vi borde dock ha fått tagit tillfället i akt och gått på nån fin föreställning på kvällen. Men tydligen är alla resurser redan förbrukade då vi fick gå på en fantastiskt jazzkonsert i torsdags. De var så bra att Arvid blev arg på dem. Jag känner mig sannerligen som paria då ungefär alla ska stanna i Stockholm över helgen. Bara för att vi Laget ska spela på Harrys på lördag. Men hur knäckande bra är inte det i och för sig att vi ska få spela på Harrys?! Mycket kan jag tala om. Och jag som ville gå på Gudrun Sjöden och Zapata....

Jag är trött och har ont i ögonen. En tröst är att jaq är klar med min konstanalys. Fantastiskt. Det finns dock mycket annat som är i o-ordning. Det är jobbigt. Men någon riktig ordning och reda kan man väl egentligen aldrig få.

Vissa människor har lök i alla hålen

När jag skulle cykla hem från Gränslöst idag upptäckte jag att någon hade totaldemolerat min cykel. Okej den hade råkat ramla omkull, det händer väl tänkte jag när jag kom fram till den. Men icke. Någon har sparkat omkull min cykel, dräpt in den i ökänd flottig vätska som luktar som en blandnig av hudkräm och olja, OCH tagit bort allt som täpper igen ventilerna. Vilket innebar att jag hittade en vält och helt punkerad cykel som jag blev alldeles flottig om händerna av när jag tog upp. FY FAN! Dom lökhål som har gjort det borde anmälas. Vem gör en sån grej mer än för att jävlas?! Det finns ingen som helst logisk förklaring till varför man går och tar ur luften ur folks cykeldäck och kastar bort alla ventilgrunkor så att man måste köpa nya för att kunna behålla luften i däcken. Och varför hälla något över hela cykeln så att den blir alldeles kladdig och blöt???!! Jävla dumhuvuden. Jag blir väldigt arg.

Några ord bara för att säga något

Jag vaknade klockan ett idag, vilket inte brukar höra till vanligheterna. Ett är nog gränsen för hur länge det går att sova. Hur som helst gick det tydligen för sig idag, och det var najs. Utöver mitt sjusovarmaraton har vi som jag sade igår haft Scrubsmaraton, vilket ended up to be hemma här. Bra för mig som inte behövde röra mig ett dugg. Tyvärr blir till och med Scrubs ganska enformigt i längden och efter en sådär sex, sju, åtta avsnitt känner man att det är dags att göra något annat. Och plötsligt är klockan kväll. I morgon är det tillbaka till verkligheten som gäller.

Detta blev ett otroligt inspirerande och intressant inlägg må jag säga.
Jag får helt enkelt avsluta med det fina visdomsordet Lagoma korvar är bäst och nöja mig med det idag.
Nästa helg ska jag åka hem!!

Lördag i all solkighet

Jag har inte gjort något annat i denna dag mer än att solka. Det är väldigt skönt att solka och inte göra någonting på en hel dag, även om det kan vara ganska slött och från stund till stund nästan tråkigt. Jag, Elin, Patrik,Joel och Ola slöade och tittade på fina program på Barnkanalen fram till att Malungspojkarna begav sig hemåt igen.
Ola stannade kvar och vi tittade på den nya otroligt B-iga såpan Andra Avenyn, tre avsnitt. Yeah. Dåligare skådespelare och segare repliker och så vidare kan man leta efter. Jag och Elin tittade sedan på sista avsnittet av en av alla fula men ändå ganska fina Barnkanalserier Parallax, och surfade sedan runt på You tube och fiskade filmer från cheerleading competiotions. Tänk om man var cherrleader! Det vore Fett med najs och väldigt coolt. Cheerleading är som att vara dansare och akrobat på samma gång. Yeah!
Vi har ätit resterna av gårdagens tacos, och har sedan proppat godis och vindruvor som vi köpte på Volvo. Först åkte vi till ÖB men där var det ÖD (öde HA HA HA) och stängt, så vi begav oss till volvo istället, vilket var fullkomligt proppat med ungdomar i alla åldrar som skeppats dit med stora bussar och som skulle bo på skolan. Har ingen aning om vad alla dessa busslaster barn gör här, och jag kommer kanske aldrig att få reda på det heller. Men jag är inte bitter!

I morgon vankas det Scrubsmaraton hos någon, kanske hos Johan Östling?, så det blir åter en soft solkdag, men denna gång en lite mer social solkdag. Scrubs i mitt hjärta. SSSS - Social Soft Solkig Scrubsdag!
Jag ska väl också i förbifarten nämna gårdagen som var en mycket trevlig dag! Fika och mys, mat och tända ljus. Fest och hysteri. Det var en lyckad dag ja sannerligen.

image51image52

Tisdagen är över oss

Är det något man blir trött av så är det tisdagar! Kanske är det då de förlorade timmarna kommer ifatt en, de där timmarna som man aldrig hinner ta igen och som bara blir fler och fler eftersom helgerna brukar innbära ännu senare nätter än vanligtvis. Man får dock sova längre på helgmornarna, men det vete tusan om det hjälper, för förmiddagssovning brukar leda till eftermiddagsslöhet som mynnar ut i kvällspigghet och som i slutändan inte är mer än ännu en lång natt. Och så vidare! Då måndagen åter kommer hinner man liksom inte riktigt reagera utan lunkar på och känner inte så mycket, men så på tisdagen slår det till! Tisdagseftermiddagarna i skolan är också de segaste och bidrar till dåsigheten. Det är väldigt skönt att då bara åka hem sen efter skolan och inte göra någonting! Aaah. That 70's show och klassiska Dawson Creek på tv. Men tjång i medaljongen, nu sitter jag här med skägget i brevlådan, kvart över tio på kvällen och har så gjort sedan tre timmar tillbaka. Skallen går på högvarv, hjärngympa och huvudbry för här är det svenskaläxa som gäller. Ack och ve vad livet kan vara svårt ibland. Jag har ont och har träsmak i stjärten.

Men jag skall icke deppa ihop över denna nu faktiskt avklarade läxa hallå. Hösten är för fin för det! Jag har alltid tyckt att det är något speciellt bra med hösten, att det är så fantastiskt färggrant och fint. Men denna höst tror jag slår alla rekord. Den har varit helt knäckande vacker och skall så förbli.
Här är en egenhändigt skriven text gjord i detta nu:

Kom ej vinter
kom ej snö
kom vid jul
men sedan adjö
det vore FETT MED NAJS!

Lev livet som en lycklig loppa

Det är det enda jag vill säga för ögonblicket. image47
image48

Lev livet

som en lycklig loppa
Långt är livet
men läskigt
Lev livet
som en lycklig loppa

Och en katt skall du också få på din livsväg

Jag skulle även kunna tillägga följande.

Lagoma korvar är bäst, sade han som bajsade basketbollar!
image49

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag! Det här årets kanelbulledag har varit den bästa ever. Jag har köpt mitt efterlängtade elpiano! Nu står det och glänser i mitt rum tack vare en snäll Liz som skjutsade hem det åt mig och en snäll Karl som bar in det. Aah ljuvligt!

Förövrigt slog vi till och återupplivade den gamla bakdagen genom att åka hem till Robert och en för dagen icke närvarande Henric och bakade Kanelbullar. Fanstastikt trevligt. Varför slutade vi med bakdag? Det är det mysigaste som finns tror jag. Fröjd och eufori strömmar i mitt hjärta.RSS 2.0