En hyllning till världssjälen, ja sannerligen!

Världssjälen är det djupaste och renaste som finns. Universum verkar otvivelaktit och outtröttligt för att allt det som jag av hela mitt hjärta vill, ska bli sant, för att mitt levnadsöde ska slå in. Det har jag lärt mig i denna dag, men jag tänker nu raskt gå vidare.

Detta är ett litet sammandrag över saker som gör att jag känner mig relativt tillfreds med min tillvaro.

Snart ska vi hem till mormor och morfar och äta. Gott gott!
Ikväll är det Pip- Larsson, en nostalgisk fest i färg och ton. Trevligt!
Imorgon ska jag jobba. Ja.... Det är ju pengar i alla fall. Men efter regn kommer sol! För...
Sen bär det av till Falun, där jag ska uppehålla mig i nästan en hel vecka! Fantastiskt trevligt.
Det betyder att jag enbart kommer att jobba på måndag och sedan vara ledig resten av dagarna. Ååååå!

Jag har ätit jordgubbar och vaniljglass idag, och det var så himmelskt gott! Jag och min syster funderade en stund över varför just jordgubbar och vaniljglass var så otroligt smaskigt. Vi kom inte fram till något mer än att vi innerligt hoppades att mormor inhandlat jordgubbar och vaniljglass till dagens efterrätt.

Flupp pluppsupp

På fredag är det midsommar, vilket betyder röd dag, vilket betyder sova sova sova bort morgonen. Kvällen ska bli den underbaraste någonsin. Alla som jag vill att ska vara där kommer att vara där, alla skrattar och är glada och vi har så mysigt och gör så roliga saker. Inga missförstånd inträffar under denna kväll. Detta är kvällen när allt är som det ska vara. Solen kommer att lysa och värma oss hela kvällen, och vattnet som vi är vid kommer att vara så inbjudande och svalkande att vi bara vill bada hela tiden. Vi kommer att äta jättefräsch mat som är hur god som helst, och sen kommer vi spela musik och bara umgås. Så kommer jag somna nöjt och utan några som helst problem i gryningen när det fortfarande är ljust ute, med kristoffer alldeles brevid mig alldeles nära. Så kommer vi sova hur skönt som helst och inte må det minsta dåligt på något vis när vi vaknar med solen i ansiktet och med minnet av den fantastiska kvällen i våra ögon.

Nej.

Men det kunde ju kanske ha varit så. Nu är det ej så och jag får möta sanningen.  Jag har två saker att välja mellan. Två alternativ till hur min helg sulle kunna tänkas se ut
  1. Stanna i Malung under midsommar och hela helgen. Umgås med min familj, ta det lugnt och verkligen sova ut så att jag är pigg till nästa vecka när det är festival och allt. Kanske åka till Vålberget och hjälpa till att klä majstången tillsammans med släkt, folk och tusen knott. Kanske åka till Öjesjön och bada och sola sig till den bästa brännan någonsin. Utomordentligt soft och behagligt. Ingen stress. Inget som jag måste göra. Inga tider att passa. ingen jag måste anpassa mig efter så vidare värst mycket.
  2. Åka till Falun och fira midsommar med mina vänner som det känns som om det var evigheter sen jag umgicks med bara jag och dom liksom fast det ju egentligen inte är så, och få en liknande midsommaraftonskväll som den jag fantiserade om tidigare eftersom jag vet att vi skulle få så kul. Repa och spela in lite med Fast Breeding Colony under helgen, vilket skulle var fatastiskt bra och smidigt, eftersom vi har spelning på tisdag och borde bli klara med demon snart. Dock medföljer alla dessa roligheter att jag måste sitta på de evinnerliga tågen och bussarna i timmar och åter timmar. Så hur mycket vila skulle detta alternativ medföra? Jag ska ju till falun på tisdag, och jag ooorkar inte åka framochtillbaka framochtillbaka framochtillbaka framochtillbaka. Dessutom vet jag ej vart jag ska sova.
Aaah!!

Det är ett år sen det var ett år sen!

Helt plötsligt har sommarlovet kommit med buller och bång, men på något vis hörde jag inte smällen! Ungefär som den feta (tydligen) åsksmällen som omskakade vårat hus i går kväll, som jag inte hörde för att jag hade somnat och inte kunde väckas ens om blixten slagit ner. Jag hänger inte riktigt med i svängarna! Det var förra helgen som jag började inse att Nu är det Sommar Igen, men jag har inte riktigt insett det fullt ut än... Allt gick liksom så fort där i slutet att det är ett under att inte någon del av mig har fastnat i början av maj. Så nu är det alltså sommarlov... Jaha. Har börja jobba i rabatterna igen, så även om jag har känt de senaste dagarnas skollande värme, så känner jag inte denna sommarlovskänsla. Men den ska nog infinna sig när den stunder är kommen. Än så länge har jag jobbat två dagar, men jag försöker att inte räkna dagarna för då blir de bara fler och längre än vad de egentligen är. Det är svårt att inte räkna när det är lätt att räkna ut att det är tre dagar kvar tills det är helg. Det vet jag ju liksom inbyggt. Om det är tisdag idag så kan det inte vara annat är tre dagar kvar tills det är helg. Men om man tänker så här! Jag har jobbat två dagar, vilket gick ganska fort nu i efterhand. Jobbar jag två dagar till så är det fredag sen, och då ska jag åka till Falun! Jippie! Jag längtar jag längtar, men jag får inte längtra allt för mycket för då kommer det ta huuur lång tid som helst att bli fredag och den stora dagen.

Jag funderade på hur det skulle vara om jag inte skulle ha jobbat i år. Ganska konstigt, men väldigt väldigt slappt. Kanske för slappt egentligen. Men vaddå. Vem vill ej ha möjlighet att under två månaders tid inte göra ett endaste dugg som man inte vill göra, bara gå omkring och drösa och vara med dom - den! - som man helst vill vara med? Å andra sidan skulle jag leva bra mycket smalare när skolan börjar igen eftersom jag då inte skulle ha alltför mycket pengar att frossa i. Jag försöker se det positivt och har därför kommit fram till att det inte är så farligt när allt kommer till kritan. Snart är den här veckan över och då är det bara fyra veckor kvar. Det blir aldrig några hela veckor nästan, för någon dag faller alltid bort - midsommar, peace and love, bingsjö,  PLUS att jag självklart är ledig på helgerna! På helgerna är jag fri att göra det jag vill, och hoppas det som jag vill göra och dom som jag vill träffa är lediga. Jag saknar Kristoffer! På något vis saknar man mer när man vet att man inte kommer träffas så mycket. Det är ledsamt. Men snart är det fredag, och det för absolut ingenting dåligt med sig!

RSS 2.0